Geen commentaar

Daar zit je dan.... gekluisterd aan je radiootje om via het live-verslag geen moment van die belangrijke wedstrijd te hoeven missen. Niks tv-uitzending in 3D of 'second screen'-informatie, alleen de woorden van de radiocommentator tekenen in jouw hoofd de waarheid over de wedstrijd. Puur, spannend, meeslepend en soms legendarisch commentaar. Eigenlijk veel leuker! 

 

Wij zetten een aantal bijzondere sportcommentaren op een rijtje. Natuurlijk met Jack van Gelder, die - in navolging van de vermaarde Theo Koomen - met zijn verslag een hele nieuwe dimensie aan de wedstrijd toevoegt. Afzwaaiende ballen worden gepromoveerd tot bijna-doelpunten en het aanstekelijke enthousiasme houdt miljoenen luisteraars in zijn greep. 

 

Maar natuurlijk ook aandacht voor Radio Tour de France en de laatste meters van de gouden zwemrace van Maarten van der Weijden tijdens de Olympische Spelen in Peking, 2010. Luisteren maar!

 

 

Jack van Gelder bij Nederland-Argentinië (WK 1998)

 

 

Jack van Gelder bij Nederland-Brazilië (WK 2010)

 

Jacques Chapel bij etappezege Blijlevens (Radio Tour de France 1996)Beluister het radiofragment op de website van NOS (je kunt het fragment afspelen in de rechterkolom)

 

Jeroen Grueter bij goud Maarten van der Weijden (Olympische Spelen 2008)

 

Gaat het afspelen niet goed, klik dan door naar de website van NOS om de video te bekijken. 

 

Tip: skip naar 5:24. Want dat is het moment dat de extase van co-commentator Pieter van den Hoogenband (en op de achtergrond ook Jacco Verhaeren) voor direct kippenvel zorgt!