persbericht

We Like Fans: boek, website, nieuwsbrief, Facebook en Twitter

Samenwerkende bureaus maken de ideale fangids

 

Vijf creatieve bedrijven uit Noord-Brabant hebben de handen ineengeslagen voor een redelijk ondefinieerbaar boek voor de komende sportzomer. Opmerkelijk: niet de sporter, maar ‘de fan’ speelt hierin de hoofdrol. Met verhalen over échte fans, tips, wetenswaardigheden, adviezen én flauwekul is het boek de ideale fangids geworden.

 

De aanleiding voor het project was natuurlijk de komende sportzomer. De bureaus, die regelmatig met elkaar samenwerken, besloten een eerbetoon aan de fan te maken. Daarvoor hadden ze twee redenen.

 

Ten eerste: omdat het kan. Ze wilden bewijzen dat je veel kunt bereiken als je de handen ineen slaat, keihard buffelt en vooral met heel veel plezier je werk doet. Ten tweede: voor de fan. De topsport voert de komende weken immers de boventoon, maar die topsport bestaat volgens de bureaus alleen bij de gratie van de fan, en niet andersom.

 

Van Holland Sport tot kwajongenshumor
Het boek telt ruim 100 pagina’s en kent een gevarieerde inhoud: van Holland Sport-achtige verhalen en prachtig beeldmateriaal tot kwajongenshumor, maar altijd met de fan als leidraad. Zoals de makers het zelf dopen: een gaaf sportzomer-vakantie-doe-lees-lach-quiz-kijk-blader-en-beleef-boek om deze zinderende sportzomer nóg mooier te maken.

 

De website (www.welikefans.com) gaat verder waar het boek stopt, met aanvullende rubrieken, actuele informatie, gastblogs, beeld- en geluidmateriaal én heel veel prijsvragen. De makers zijn immers overstelpt met de meest uiteenlopende prijzen: van retro-voetbalshirts tot een complete grasmat. De nieuwsbrief, Facebook en Twitter worden gebruikt om de fans van We Like Fans op de hoogte te houden van nieuwe verhalen en prijsvragen.

 

Samenwerken
Het initiatief voor het boek is genomen door Circa Twee (Oss) en Drukkerij Wihabo (Geffen). Zij daagden drie bedrijven waarmee ze vaak samenwerken uit om mee te doen aan het project: DigiFactory Webworks, (Vinkel), Tekstbureau SchrijfWijzer (Uden) en Texperts (Oss).

 

 

 

 

 

 

 

 

Download


download het persbericht (Word)
download hoge resolutie foto (JPG)

  


Opmerking voor de redactie, niet voor publicatie


Bent u fan van We Like Fans geworden door dit persbericht? Of heeft u 9 vrijkaarten voor een van de EK-wedstrijden van Oranje?

Bel dan even met Twan Vrijsen van Circa Twee: 0412 – 644 439 of 06 – 52 09 36 62, of stuur een e-mail naar twan@circa2.nl.