Antwoorden extra quizvragen

1 - De immens populaire basketballer Earving Johnson maakte furore bij de LA Lakers, maar al toen hij voor Michigan State University speelde had hij een fanclub met 'zijn' nummer 33 op hun shirts. De point-guard werd meerdere malen verkozen tot MVP van de NBA en werd vijf keer NBA Champion. Wat was zijn bijnaam?

Petje op: Magic Johnson
 

2 - Vlaming Raymond Ceulemans ontwikkelde zich tot de meest veelzijdige en succesvolle Belgische biljarter en blonk met name uit in driebanden en bandstoten. Hij werd 35 keer wereldkampioen, 48 keer kampioen van Europa en 61 keer kampioen van België. Wat was zijn bijnaam?

Petje op: Mister 100
 

3 - Rod Laver was in 1962 de tweede tennisser in de geschiedenis (na Don Budge) die het Grand Slam haalde door in één jaar Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en US Open te winnen. In 1969 herhaalde hij dit kunststukje. Bovendien was hij in 1971 de eerste tennisprof die de grens van een miljoen dollar aan prijzengeld overschreed. Zijn tengere postuur leverde hem een mooie bijnaam op, wat was dat?

Petje op: The Kid
 

4 - De Cubaan Alberto Juantorena werd op de Olympische Spelen van 1976 de eerste atleet die op de 400 én 800 meter een gouden medaille veroverde. Extra opvallend was dat Juantorena voor '76 nog nooit een 800 meter had gelopen. Dankzij zijn kenmerkende houding op de sintelbaan kreeg hij de bijnaam…

Petje af: De Eend


5 - De Zweed Nils 'Nisse' Liedholm vormde samen met zijn twee landgenoten Gren en Nordahl de beroemde GRENOLI-voorhoede. Op het Olympisch voetbaltoernooi in 1948 flonkerde het trio met een gouden medaille, waarna AC Milan de volledige aanvalslinie aankocht. Zijn verfijnde houding en perfecte techniek leverde Liedholm een bijnaam op.

Petje op: De Baron

6 - De Duitse superspits Gerd Muller wist met elke kans raad. Muller was een gespierde, kleine speler die dankzij perfect timen toch koppend gevaarlijk kon worden. Hij speelde een carrière lang bij Bayern München en schoot zijn land naar de wereldtitel in 1974. Wat is zijn beroemde bijnaam?

Petje af: Der Bomber

 

7 - Manchester United-aanvaller Bobby Charlton, een van de overlevenden van de vliegramp in 1958, won met de Engelse nationale ploeg het WK van 1966 en het EK van 1968. De zwijgzame Charlton, Europees Voetballer van het Jaar 1966, was vooral bekend om zijn snelle acties, zijn duizelingwekkende dribbles en zijn harde schot. Hoe luidde zijn bijnaam?

Petje op: The Dazzler

 

8 - Luigi 'Gigi' Riva was een van de beroemdste centrumaanvallers uit de geschiedenis van het Italiaanse voetbal. Zijn gevreesde linkerbeen leverde schroeiende schoten af, zijn kopkracht was formidabel en zijn energie was tomeloos. Bracht zijn club Cagliari naar de Serie A, werd veelvuldig topscorer en voerde zijn club zelfs naar het landskampioenschap. Hoe luidde zijn bijnaam?

Petje af: De Rollende Donder

 

9 - Eenmalige Nederlands international Willy Lippens speelde zijn hele carrière bij Rot Weis Essen. Scoorde in zijn enige interland de openingstreffer tegen Luxemburg in 1971. Lippens had een opvallend loopje, waaraan hij ook zijn bijnaam dankte. Welke was dat?

Petje op: De Eend
 

10 - Emilio Butragueño werd een van de steunpilaren van het grote Real Madrid uit de jaren tachtig. Vormde samen met Hugo Sanchez een koningskoppel. Kon in het strafschopgebied afwachten op de kleinste kansjes om toe te slaan. Carlos Luis Menotti, een van zijn trainers, gaf hem een bijnaam.

Petje op: De Gier