Schmink, Holland schmink!

Schminken in acht stappen!

 

Benodigdheden

- Schmink: rood, wit,  blauw,  en zwart (bijvoorbeeld van Diamondfx)

- Platte kwast, ronde kwast en 2x  half sponsje

- Bakje water

- Model

 

 

Aan de slag

1 - Zorg dat je de spons en kwast niet te nat hebt als je deze wil gaan gebruiken. De spons moet bij het uitknijpen geen water meer loslaten. Probeer altijd eerst op je eigen hand. Je begint altijd met schminken met de lichtste kleur. In dit geval is dat wit. Je brengt de kleur aan met een platte kwast. Het is handig als het model zijn/haar ogen dicht houdt als je rond de ogen wil schminken. De witte laag hoeft niet super precies aangebracht te worden.


2 - We gaan nu de kleuren rood wit blauw met een kwast op de zijkant van de spons aan brengen.


3 - Met de spons tamponneer je tussen de witte stukken zie foto. Je houdtde spons verticaal met de blauwe kleur naar onder. Je laat de onderkant van de spons op vrijwel dezelfde plek staan en je beweegd de bovenkant van links naar rechts.

4 - De kleuren op de wangen kan je met de rand van een ander schoon sponsje en een kwast aanbrengen. Je kan de kleuren een beetje over laten lopen door met een schone en beetje vochtige spons op de rand tussen 2 kleuren te deppen.

5 - Met het ronde kwastje ga je de zwarte kleur aanbrengen. Probeer om de kleuren binnen de zwarte lijnen te houden. Bij kleine kinderen kan je de zwarte lijntjes op en rond de ogen weg laten. De meeste kinderen vinden dat niet prettig.


6 - Nu de neus van de leeuw nog en zijn “wangen” . Zeker de tanden niet vergeten want die maken het geheel af. De plekken waar geen kleur zit even bijwerken met het ronde kwastje.

7 - Zijkant

8 - Nu nog een paar witte en zwarte puntjes voor de finishing touch. Daarvoor kan je ook de achterkant van je penseel gebruiken. 
Natuurlijk zijn er legio variaties met kleuren. Ik heb er nog een oranje leeuw bijgemaakt. Haren door de war en klaar is de leeuw, wrauw!!!

 

Chantal Voets van Grime-Arts maakte speciaal voor We Like Fans deze spoedcursus schminken. Veel dank aan modellen Mees en Miggel!